No Frost fryseskab

Er du træt af bøvlet med at afrime at skulle afrime din fryser ?
Så prøv med et afrimningsfrist fryseskab med no frost teknologien.
Det bliver mere og mere almindeligt med No Frost fryseskabe. Med et No frost fryseskab er det ikke nødvendigt at afrime din fryser, da det er udstyret med en teknologi der gør at der ikke dannes rim i fryseren. Hvordan et No Frost fryseskab virker og hvilke fordele det har kan du læse længere nede i denne artikel om No Frost fryseskabe.

Hvordan virker et No frost fryseskab

Et No Frost fryseskab fungere ved at der indblæses afkølet luft via en ventilator. Dette holder fugtigheden nede i fryseren og derved dannes der ikke rim omkring fryseelementet i fin fryser. Derved opnår du altså et afrimningsfrit fryseskab, der gør at du ikke længere skal have besværet med et par gange årligt at få tømt ud i din fryser for derefter at afrime den.

Fordele ved et No Frost fryseskab

Et No frost fryseskab har først og fremmest den fordel at der ikke dannes rim i fryseren. Emballagen på dine madvarer kommer ikke til at fryse sammen eller bliver ulæselig.
Når der dannes rim i din fryser vil fryseren have et større energi forbrug, da fryseren nu, udover at skulle køle dine madvarer ned også skal køle alt det dannede is/rim. Derfor vil du med et No Frost fryseskab i de fleste tilfælde også opnå den fordel at du vil kunne spare en smule på energiforbruget.
Der er dog den hage ved No Frost fryseskabe at de har et energiforbrug der er en smule større end et almindeligt fryseskab, da der skal leveres en smule strøm til ventilationen i fryseren.
I langt de fleste er dette dog hurtigt tjent ind ved at der ikke dannes rim, som nævnt længere oppe, også er en faktor til at hæve energi forbruget.
Der er lidt delte meninger fra eksperterne om hvorvidt et no frost fryseskab er mere energivenligt end et almindelig fryseskab, netop fordi at under normal drift bruger no frost en lille smule ekstra energi. Det er dog de færreste der har et fryseskab der altid er afrimet, så konklusionen må være at i langt de fleste tilfælde kan det godt betale sig energimæssigt med et No Frost fryseskab.