Fryseskab

Et fryseskab er den perfekte løsning hvis der er behov for mere fryseplads end du har i et almindelige kølefryseskab.
Et fryseskab fylder ikke mere gulvplads end et almindelige køleskab / kølefryseskab, hvilket gør det nemmere at finde en plads til end en kummefryser der optager en del gulvplads. Mange vælger derfor at have deres fryseskab stående i køkkenet ved siden af køleskabet.

Overvejelser før køb af fryseskab

Inden du køber et fryseskab bør du overveje om du i stedet skulle vælge en kummefryse. Det er vigtigt at gøre op med jer selv hvor meget fryseplads i har brug for. Et fryseskab fylder ikke så meget, men du får heller ikke samme mængde fryseplads for pengene, som med en kummefryser. Til gengæld er tilgængeligheden bedre, da du normalt vil kunne finde plads til et fryseskab i køkkenet, fremfor i garagen, kælderen eller værkstedet hvor mange vælget at “gemme” deres kummefryser.
Samtidig bør du også undgå at have mere fryseplads end nødvendigt. Jo mere fryseplads des højere energiforbrug. Derfor vil det være spild af penge på elregningen at have en halvtom fryser stående.

Fryseskab og energiforbrug

Som du måske har læst i nogle af vores andre guides er alle hvidevarer opdelt i en energiskala der går fra A til G, hvor A igen er på delt i A, A+, A++, A+++.
De mest solgte fryseskabe på markedet er enten et fryseskab A, fryseskab A+ eller fryseskab A++.
Vores anbefaling er altid at købe et fryseskab med minimun energiklasse A+ eller højere, altså enten et fryseskab a+ eller fryseskab a++.
Du vil hurtigt finde ud af at energiklasse og pris normalt følger hinanden, derfor vil du opleve at et fryseskab A++ vil koste lidt ekstra i forhold til et fryseskab a. Disse penge tjenes dog på længere sigt ind igen ved at have et lavere elforbrug. Samtidig skåner du også miljøet for et overforbrug af energi.

No Frost fryseskab

En anden ting der er værd at holde øje med er om det et No Frost fryseskab. Et No Frost fryseskab fungere på den måde at der der inde i fryseskabet sidder en lille ventilater der blæser henover køleelementerne i fryseskabet. Der modvirker dannelsen af rim inde i fryseskabet. Du har dermed ikke besværet med at skulle afrime hvis du vælger et no frost fryseskab.
Energiforbruget er dog en anelse højere ved no frost fryseskabe. Hvilket tjenes ind ved at der ikke dannes rim i fryseren, der ellers normalt er en af de faktorer der gør at et fryseskab skaber et ekstra højt energiforbrug.

Billig fryseskab

Brug nettet i din jagt efter et billigt fryseskab eller billige hårde hvidevarer generelt. På netter er der rigtige gode muligheder for at finde billige fryseskab. Online butikker har ikke de samme udgifter til service personale og butikslokaler som en online butik der ofte drives alene fra et kontor og et lager.
Har du fundet ud af hvilken model af fryseskab du kunne tænke dig, er det bare med at bruge google og søge efter fryseskab du har udset dig. Du vil hurtigt opleve et prisen på fryseskabe vil variere en del fra butik til butik. Brug derfor lidt tid på sammenligne priser i din søgen efter et billigt fryseskab.

Fryseskab tilbud

Står du ikke og skal bruge et fryseskab lige nu og her bør du have lidt tålmodighed og vente på der dukker et godt tilbud på et fryseskab på. Gå tilbudsaviserne igennem. Butikker som Punkt1, Skousen og elgiganten har ofte nogle rigtige stærke fryseskabe tilbud. Derudover vil du også med jævne mellemrum finde nogle gode tilbud hos online forhandlere af hvidevarer. Hvis du ikke er kræsen med modellen vil du oftest finde de allerbedste tilbud på fryseskab hos de store hvidevarer forhandlere. Hvor du på nettet oftest vil opleve at normalprisen på produktet vil være betydeligt lavere end den pris du skal give for fryseskabet i en fysisk butik.

Brugt fryseskab

Er du ude efter et brugt fryseskab er et godt sted at kigge den blå avis eller gul og gratis. På disse sider er der stort set altid en lang række brugte kummefrysere til salg. Du kan også være heldig at den lokale hvidevarer forhandler har nogle billige brugte fryseskabe stående.
Fordelen ved at købe brugt er at du kan få et fryseskab til en betydeligt lavere pris end hvis du købet nyt.
Ulempen ved at købe et brugt fryseskab er først og fremmest energiforbruget. Er det et gammelt fryseskab vil det ofte være i energi klasse a eller lavere. En anden ulempe er at du ingen garanti har hvis dit brugte fryseskab skulle gå i stykker. Fryseskabe er dog normalt meget driftsikre og går sjældent i stykker de første mange år. er bl.a. at du ingen garanti har hvis den skulle gå i stykker. Det er dog sjældent at en fryser går i stykker, og ofte holder en kummefryser i rigtig mange år.
Vores anbefaling er at hvis du vælger at købe et brugt fryseskab bør det højst være 2 år gammelt.

Vi håber at du efter at have læst denne lille guide er blevet klogere på fryseskab og har nemmere ved at træffe den rigtige beslutning når du står overfor købet af et nyt eller brugt fryseskab.