Fryser

Står du overfor et køb af en ny fryser kommer her en guide til hvilke overvejelser du bør gøre dig i forbindelse med køb af fryser. Det er en rigtig god ide at undersøge markedet og stille spørgsmål ved sine behov før man går ud og køber en fryser. En brugt fryser er ikke mange penge værd. Derfor kan fejlkøb være en bekostelig affære.
Efter du har læst denne artikel er du langt bedre rustet i forbindelse med køb af fryser.

Hvor meget energi bruger fryseren

Vi lever i en tid hvor det er vigtigt at tænke på miljøet. Derfor bør du altid vælge så miljørigtige produkter som muligt. Det gælder ikke kun ved køb af fryser, men ved køb af alle former for hvidevarer. Udover at du skåner miljøet for et overbrug af energi, vil du også selv få en økonomisk gevinst ud af en energirigtig fryser i form af en lavere elregning. Derfor er de penge du betaler ekstra for en energivenlig fryser også tjent hjem igen i løbet af få år ved en lavere elregning.
Ligesom med stort set alle andre hvidevarer er frysere opdelt i energiklasser fra A til G – A er yderligere opdelt i A, A+, A++ og A+++ hvor en A+++ fryser vil være den mest energivenlige på markedet. Heldigvis er der langt mellem frysere med lavere energiklasse end A, og du bør også altid vælge en fryser med mindst energiklasse A+, og helst energi A++.

Overvej dine behov

Bor du alene i en lille lejlighed hvor pladsen er trang vil et køle-fryseskab eller blot en lille fryseboks i køleskabet være tilstrækkeligt.
Er i derimod en større familie på 4-6 personer er det sjældent nok med et køle-fryseskab, og ofte vil i have brug for et seperat fryseskab i køkkenet eller jeres bryggers.
Er i samtidig typer der altid køber stort ind, og slår til når der er gode tilbud, er det nok snarere en stor kummefryser der vil være det oplagte valg i forbindelse med køb af fryser.
Under alle omstændigheder bør i tænke nøje over jeres behov for typen af fryser, da det aldrig kan betale sig hverken at købe for stort eller småt. En stor fryser koster mere i indkøb og bruger mere strøm. Derfor er det en dårlig forretning at have en fryser der altid står halvtom.

Se efter tilbud på fryser

Gennemsøg internettet og tilbudsaviserne for gode tilbud på frysere. Ligesom med alle andre hvidevarer, kan du stort set altid finde et godt tilbud på energivenlig fryser.
Står du ikke akut og har brug for en ny fryser, kan der være rigtige mange penge at spare ved at have lidt tålmodighed og vente på et godt tilbud.
At en fryser er sat langt ned behøver ikke at betyde at det er en dårlig fryser end de modeller der ikke er sat ned. Det kan være butikken har købt stort hjem af en bestemt fryser og fået en god pris hos leverandøren. Det kan også være en udgået model som butikken skal af med for at få plads til nye.

Find fryser online

Det er blevet mere og mere almindelig at handle større ting på nettet, og frysere er ingen undtagelse. Normalprisen på en fryser hos en fysisk forretning er ofte 10-15% dyrere end hos en online hårdehvidevarer forhandler af frysere. Når du handler fryser på nettet, får du også ofte fragten gratis, hvorimod du hos fysiske hårdehvidevarer butikker ofte selv skal betale for leveringen.
Har du allerede bestemt dig for præcis hvilken model fryser du vil have, så lav nogle søgninger på nettet på modelnavnet og se om der ikke skulle dukke et bedre tilbud på fryseren op på nettet, end den pris du har set hos forhandleren.
Brug derfor lidt tid på at sammenligne priser på nettet. Det er ikke usædvanligt med enorme prisforskelle hos forskellige forhandlere, og du kan nemt spare flere tusinde ved at bruge en times tid på at undersøge markedet på nettet. Brug evt. de links du finder her på siden.

Ting du skal ligge mærke til ved køb af fryser

Termostat:Har fryseren en termostat der giver dig mulighed for selv at regulerer temperaturen på fryseren. Det er altid rart med en fryser hvor du selv kan regulerer temperaturen.
Afrimning:Mange nye frysere har idag et automatisk afrimningsprogram. Ved at købe en fryser med automatisk afrimningsfunktion slipper du for selv at have besværet med at afrime din fryser.
Indfrysningskapacitetion:Det er godt med en høj indfrysningskapacitet hvis du har været ude at gøre et stort indkøb. Denne betegnelse dækker for hvor stor en mængde fødevarer fryseren kan fryse ned i løbet af 24 timer.
Temperaturstigningstid:I tilfælde af strømsvigt hvor lang tid går der da før fryseren stiger fra minus 18 til minus 9 grader. Har der været strømsvigt, og sikringerne slået fra i løbet af natten ellers imens du har været på arbejde, kan en fryser med en langsom temperaturstigningstid sikrer dig at alle dine madvarer ikke er ødelagte.
Lydniveau:Står din fryser et sted hvor i opholder jer meget, så find en fryser med et lavt lydniveau. Lydniveauet angives i dB, og det bør ikke være over 40.

Vi håber denne artikel har hjulpet dig lidt på vej i forbindelse med køb og valg af ny fryser.